Utställningar

Vernissage lördagen den 29 sept kl 11

Utställningens öppetider:  månd-torsd 10-19, fred 10-18, lörd 10-14.


 

Vårens utställning i Kulturhuset

28 april – 25 maj 2018

Konst av familjen Lönn – Anders, Felix och Noa Lönn
och Gunilla Pantzar.

Samma blommor I (kopia).jpg

Anders Lönn Samma blommor

8.Lymfasystemet.jpg

Gunilla Pantzar Lymfsystemet

Barnets hjärna2.jpg

Anders Lönn Barnets hjärnaGRAFIK 2017

20171006_115247-1.jpg

21 svenska grafiker är representerade med minst två verk var.

Det är nonfigurativa och  naturalistiska motiv, i färg och svart/vitt, större och mindre format.

Konstverken inlånade från Grafiska Sällskapet, Stockholm och visas i

OSKARSHAMNS KONSTHALL

28 oktober t o m 25 november

Konstnären och grafikern Kåre Holgerson, Bergkvara,
visar grafiken och grafiska tekniker 28 oktober kl 11


2017

VÅRSALONG

25 MARS – 22 APRIL 2017

Den jurybedömda VÅRSALONGEN kunde visa konst från 37 konstnärer i Oskarshamns, Högsby och Mönsterås.

Salongens måleri, textil, foto och keramik blev mycket uppskattat och välbesökt.

Jury var Anders Gyllerfelt och Monica Strandberg.  Gyllerflet hade också konstbetraktelser under utställningen.


2016

  17 sept – 15 okt

UNDERLANDET

Far och dotter –  Erik och Astri Heybroek – möts i foto, teckningar och collage.


9 april – 7 maj

6/80

Sex unga kvinnliga konstnärer från Oskarshamn – födda på 1980-talet –  visade måleri, keramik och skulptur.


2015

Björn Bernström
24 oktober – 21 november 2015

björn bernström

Björn Bernström, född i Hultsfred, är bosatt på Färingsö utanför Stockholm och har målat akvarell sedan Bild-och Formlinjen på Öland 94-95. Björn sitter i styrelsen för Nordiska Akvarellsällskapet och är medlem i KRO.

Om sitt måleri: ”Mina målningar har ofta ett ursprung ur något jag sett. Sett i ett landskap, i en stad, i TV-rutan eller på Internet. Inspirationen till en målning kan uppstå vart som helst. Det som triggar är att jag får känslan inom mig att’det här kan nog bli något. Bara jag styr upp komposition, färgbalans och kontrast’.  Med andra ord: jag målar inte det mitt öga ser, utan det mitt öga vill se. Inspirationsbilden är just bara en inspiration. Därefter tar akvarellmålandet vid.”

Björn har haft ett 80-tal utställningar och är idag är han en av landets mest anlitade instruktörer inom akvarell och har hållit/kommer hålla workshops i Australien, USA, Norge, Danmark, Italien, Finland, Ryssland, Grekland, Skottland, Karibien. Han har även suttit i juryn för flera akvarellsalonger.


Ingela Juhlin Kristiansson
18 april- 16 maj 2015Ingela Juhlin Kristiansson

Ingela Juhlin Kristiansson har sina rötter i Oskarshamn, född i Västervik, numera bosatt i Båstad. Ingela beskriver sig som kolorist och målar helst i akryl som passar hennes sätt att arbeta med snabba drag.

Om sitt måleri: ”Mitt liv förflyter ganska lugnt och stilla på en ö i södra Östersjön, där jag har min ateljé. Mina målningar däremot bråkar ständigt med mig – som ett äktenskap med slitningar och osämja. Efter ett par månader görs en ny bedömning och om vi då är nöjda förs målningen över havet till land i väntan på nästa utställning”.


2014

Fredrik Johansson Marle
25 oktober – 22 november 2014

Fredrik Johansson Marle

 Fredrik Johansson Marle bor i Nynäshamn. Han har studerat vid Konstfack i Stockholm och Konst- och Grafiklinjen i Malmö.

Om sitt måleri: ”En målning är alltid platt – en yta. Visst kan man med perspektiv, linjer och färg skapa illusion av djup, men bara på ytan. Ytan tilltalar mig. Mina målningar har ofta sitt ursprung i just ytor – speglar, vatten, fönsterytor. Ytor som reflekterar bilder. Det händer något när vi blir bild i spegeln eller som reflektion i ett fönster.”


 Maria Pohl

15 mars – 17 april 2014

Maria Pohl

Keramiker Maria Pohl har haft många utställningar runt om i Sverige, men det är första separatutställningen i Oskarshamn. Hon är verksam som keramiker/konsthantverkare i staden sedan 1980.

Maria har med sin fint dekorerade och noggrant utmejslade keramik länge haft många beundrare. Med en blinkning till 1950- och 1960-talens porslin har hon hittat ett helt eget uttryck i både mönster och form.


2013

Sten Lindahl
26 oktober – 23 november 2013

Sten Lindahl

En stor minnesutställning med verk av konstnären Sten Lindahl som fanns kvar i ateljén efter Sten Lindahls bortgång 2012 har tidigare inte visats.

Sten Lindahl föddes 1923 och växte upp i Oskarshamn. Han var elev vid Arvid Källströms konstskola och studerade i Paris. Han gjorde också många studieresor i sydeuropa. Sten Lindahl hittade sina motiv i hemstaden, många miljöer som idag är borta. Särskilt uppskattade är hans nattmålningar i lysande färger.


Eva Forsberg och Anna Larsson
6 april – 4 maj 2013

Konstnär Anna Larsson vid invigningen av grafikutställningen Poetens ord i bildens öga. Konstnärerna har inspirerats av texter av poeten Lennart Sjögren.


2012

Höstsalong

På kulturnatten invigdes Höstsalongen med många konstintresserade besökare. 35 verk av 16 konstnärer valdes ut av juryn och ett hedersomnämnande tilldelades Anna-Malin Andersson för hennes skulpturer i gotländsk sandsten. Ingbritt Jerner, vice ordförande i Oskarshamns Konstföreningen delade ut utmärkelsen på konstnatten.


Tommy Hilding

tommy-hildingVåren 2012 visades en spännande utställning i Konsthallen med målningar av Tommy Hilding, Stockholm. Han är en av Sveriges mesta intressanta konstnärer.

 

Annonser